maart 15, 2013

Bio

Na jarenlang een uiteenlopend coverrepertoire in het gitaarduo alias de 2 troubadours ‘Vermin & van Eijk’ gespeeld te hebben, besloot ik begin 2008 dat het tijd werd mijn eigen weg te gaan en een ‘eigen geluid’ neer te zetten. Het resultaat werd de EP ‘Noordwijk’. Met nummers als ‘Vanavond’, ‘Ogen Die Stralen’, ‘Langzaam Wordt Het Licht’, ‘Noordwijk’ & ‘Intuïtie’, werd deze enthousiast ontvangen!

Het nummer ‘Vanavond’ was ‘demo van de week’ bij 100%NL, dé radiozender voor Nederlandstalige muziek. Vlak daarna ben ik via een contest op de website van 3FM verkozen tot ‘ Weektalent’  met het nummer ‘Jouw Blik’. Tevens ben ik ‘Talent van de Week’ geweest bij Sterren.nl. M’n muziek wordt ook leuk ontvangen bij TV Oranje, rtv Oost en de vele Piratenzenders die Nederland rijk is.

In de zomer van 2009 heb ik meegedaan aan de Grote Prijs van NL. In het genre singer/songwriter is uiteindelijk de 1/2 finale in ’t zicht geweest en werd m’n muziek omschreven als een mix tussen Frank Boeijen, Cornelis Vreeswijk & Boudewijn de Groot. (© Flip van der Ende, DJ Kink FM en mede-producer van de 2 meter sessie cd’s) Verder heb ik een aantal mooie plaatsen weten te bereiken op de website van Vakprijs Nederlandstalig Lied in de categorie Zanger, Tekstschrijver en Componist.

Ondertussen is er ook een videoclip opgenomen met Ard Zandbergen over het nummer ‘Noordwijk’ met als uitgangspunt, de werkzaamheden aan de kustversterking. Vlak daarna werd er een nummer 1 hit gescoord met ‘Noordwijk’ ter ere van het 5 jarig bestaan van dé radio en tv zender van de Bollenstreek.

Vervolgens werd er verder geschreven aan de overige nummers op het album zoals: ‘Kansen’, ‘Rust’, ‘Zoektocht’, ‘Jouw Blik’ & Nu’. Het resultaat is het debuutalbum ‘Intuïtie’ wat onder grote belangstelling van vrienden, familie en kennissen werd uitgereikt in Café Thomas in Noordwijk. Het album genaamd Intuïtie is opgenomen in de Roseville Studio van Radboud Miedema (somesay).  Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van nieuw materiaal voor m’n 2e album.